Zvanično: Borjan kandidat za gradonačelnika

29.12.2018.     Vijesti

Doktor Saša Borjan zvanično  je danas predstavljen kao kandidat trebinjskog opozicionog bloka za gradonačelnika na vanrednim izborima koji će biti održani 17. februara 2019. godine.

Sds i Pdp će na izbore  pod sloganom „Trebinje zaslužuje bolje“, a Borjan je, kako navode u opozicionom bloku simbol hrabrosti, slobode i stručnosti.

Borijab kaže da se kandidovao  jer Trebinje zaslužuje bolju vlast od aktuelne koja je vlada već dvije godine.

„I to zato što su Trebinjci na rubu egzistencije – od penzionera do mladih. Zato je u osnovi našeg programa običan građanin Trebinja, nestranački simpatizer i nestranački aktivista“, poručuo je Borjan.

„Doktor svojim znanjem i svojom stručnošću hoće da pomaže građanima Trebinja i Republike Srpske, a ja pozdravljam njegovu hrabrost u borbi za svoja i prava svih građana“, naveo je predsjednik PDP – a Branislav Borenović.

Predstavljanju opozicionog kandidata prisustvovao je i  predsjednik  SDS-a Vukota Govedarica koji je rekao  da su prijevremeni izbori mnogo više od redovnih izbora i stranačkih politika, u kojima borbu vode demokratija i pravda na čijem čelu se nalazi Saša Borjan i, s druge strane, jednoumlje i propast koje predvodi režim u  Republici Srpskoj.

„Naš zajednički kandidat je slika mladog i obrazovanog čovjeka, koji želi da živi u svojoj zemlji, koja baštini prave i istinske vrijednosti, koji želi da se afirmiše u svom Trebinju i Republici Srpskoj na osnovu svog znanja, a ne partijske poslušnosti“, rporučio je Govedarica.

On je naveo da je Borjan veoma hrabar čovjek koji zaslužuje podršku svih Trebinjaca.

Okupljeni građani pristalice Sds- a i Pdp-a prošetali su ulicama Trebinja do Doma zdravlja, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, političkog revanšizma koji su prema doktoru Borjanu sproveli rukovodstvo ove ustanove i gradska vlast, a zbog čega je bio prinuđen sa u znak bunta i prostesta pocijepa svoju diplomu.

Hercegovina press