Zbog duga od 7.000 KM Nevesinjcu u alkoholisanom stanju oduzet automobil

05.04.2021.     Vijesti

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su 03. aprila 2021. godine, u ul. Vojvode Radovana Radovića, opština Nevesinje od lica inicijala Z.L. iz Nevesinja privremeno oduzeli putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „19E“.


Naime, lice inicijala Z.L. nije se zaustavilo na zakonito izdato naređenje policijskih službenika da se zaustavi, daljom kontrolom utvrđeno je da je lice počinilo i sledeće prekršaje: izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da lice upravljao putničkim automobilom pod uticajem alkohola od 1,16 g/kg u organizmu, upravljalo je putničkim automobilom prije sticanja prava na upravljanje, upravljao je automobilom koje nije registrovano i na kome se nalazila jedna nepripadajuća registarska oznaka.
Zbog počinjenih prekršaja protiv lica inicijala Z.L. podnešen je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred Osnovnim sudom u Trebinju i privremeno mu je oduzet putnički automobil koji koristi.
Navedeno lice je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja prije svega prekršaja upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, upravljanja neregistrovanim putničkim auotmobilom i upravljanjem putničkim automobilom sa nepripadajućim registraskim oznakama.
Uvidom u Registar novčanih kazni utvrđeno je da lice Z.L. na osnovu do sada počinjenih prekršaja ima dug u iznosu od 7.170,00КM.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!