Završeno osvijetljenje Kamenog mosta: Izgleda svjetski!

08.07.2024.     Vijesti

Kameni most dobio je noćni sjaj. Završeni su radovi na osvjetljenju, a tim povodom most je obišao gradonačelnik Mirko Ćurić, glavni projektant Milan Kulić i nadzor HET-a, koji i finansira radove.

Ćurić je istakao da je nakon Arslanagića mosta osvijetljen i Kameni most, što je u potpunosti promijenilo noćnu sliku grada.

„U narednom periodu slijedi i osvjetljenje mosta ‘Iva Andrića’, čime će projekat osvjetljenja tri mosta biti završen u cjelosti“, naveo je Ćurić.

On je dodao da je ovim projektom Trebinje dobilo svjetsko osvjetljenje i to opremom jednog od najpoznatijih proizvođača rasvjete.

Kameni most osvjetljenje3.jpg

Projektant inženjer Milan Kulić iz firme „Fina Tehno LED“ iz Beograda rekao je da je za njega ovo još jedan važan projekat.

„Za osvjetljenje ispod mosta izabrana je svjetiljka sa toplo-bijelom bojom, kao i na bočnim stranama. Za središnji dio, gdje su lukovi, izabrana je led svjetiljka /RGBW/, tako da ona može da mijenja boje u zavisnosti od zahtjeva investitora ili Gradske uprave“, istakao je Kulić.

On je naveo da je standardna boja rasvjete toplo bijela, ali da će, na primjer, na Dan Republike, 9. januara, most biti u bojama trobojke.

Kameni most osvjetljenje4.jpg

Projekat osvjetljenja mostova u Trebinju finansira preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ sa 910.000 KM, osvjetljenje je renomiranog proizvođača „iGuzini“, a izvođač je firma „Fina tehno led“ iz Beograda.

Kameni most je prethodno opjeskaren, a uklonjen je i splav sa rijeke.

20240708_213640-min.jpg

error: Zabranjeno je kopiranje!