Za suplemente od bijelog luka iz Ljubinja međunarodno priznanje za inovativnost

31.03.2023.     Privreda

Na Komorskom investicionom forumu šest zemalja zapadnog Balkana“koji je održan u Skoplju, Farmavit iz Ljubinja sa svojom linijom dijetetskih proizvoda brenda „Alivit farm“, dobilo je nagradu kao najinovativnija kompanija zapadnog Balkana za 2022. godinu.

– Ovo je veliko priznanje i veliko i vrlo smo zadovoljni jer je naša ideja i ono što radimo u malom Ljubinju prepoznato kao inovativno, originalno i nešto sasvim novo na ovom tržištu – rekao je tim povodom Stefan Šalvarica, direktor poslovne jedinice Farmavit d.o.o „Fud planet“ Ljubinje.
On ističe da im je tokom foruma u Skoplju bila posebna čast da budu u društvu velikih kompanija sa dugom tradicijom, poput Alkaloida, Nelta, Salvea i ostalih koji su dobili priznanja u svojim kategorijama.

– Zahvaljujemo se organizatorima foruma i Spoljnotrgovinskoj komori BiH. Iako nismo davno počeli sa proizvodnjom dijetetskih suplemenata od bijelog luka, i tek odskora smo na tržištu, veliko je nagrada kad vidimo da su korisnici zadovoljni, te da se vraćaju i traže naše proizvode. Mislimo da nas veliki rezulatati tek očekuju – kazao je Šalvarica.
Preduzeće iz Ljubinja već nekoliko godina bavi se preradom bijelog luka i proizvodnjom marinada i pasti za ishranu, a od lani su pokrenuli liniju od 11 vrsta suplemenata od fermentisanog bijelog luka u kombinaciji sa ekstraktima ljekovitog bilja.
Još su dvije kompanije iz Bosne i Hercegovine nagrađene u Skoplju , i to obje iz Mostara : „Aluminij“ je nagrađen u kategoriji povećanja izvoza, a proizvođač metalne opreme „SIК“ u kategoriji unapređenja digitalnih tehnologija.

Rtrs

error: Zabranjeno je kopiranje!