Za rekonstrukciju fiskulturne dvorane u Gorici uloženo 120 hiljada KM, Bugarska donirala 40 hiljada

28.03.2019.     Vijesti

Grad Trebinje i Ambasada Bugarske u BiH uložili su oko 120.000 KM u rekonstrukciju fiskulturne sale Osnovne škole /OŠ/ „Sveti Vasilije Ostroški“, čime su omogućeni bolji uslovi za održavanje nastave fizičkog vaspitanja za učenike u najvećoj trebinjskoj mjesnoj zajednici Gorica.
Renoviranu fiskulturnu salu danas su posjetili predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa koji su izrazili zadovoljstvo izvršenim radovima i boljim uslovima nastave za sve učenike ove škole.

Banjak je naveo da je rekonstrukcija podrazumijevala zamjenu podne podloge i postavljanje novog parketa, te stavljanje novog izalacionog materijala i adaptaciju svlačionica.

Karabaševa je rekla da je Bugarska podržala ovaj projekat sa oko 40.000 KM.

Ona je dodala da je Bugarska izdvojila i oko 50.000 KM za promjenu više od 50 prozora na zgradi srednjoškolskog centra u Trebinju.

Direktor OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“ Milorad Nadaždin zahvalio je gradu i bugarskoj Ambasadi što su realizovali ovaj značajan projekat.

„U okviru projekta sanirana je i kanalizaciona mreža i zamijenjeno šest velikih prozora“, naveo je Nadaždin.

On je Karabaševoj uručio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog kao znak zahvalnosti za podršku u realizaciji ovog projekta, a đaci ove škole priredili su bogat umjetnički program.

Srna