Za praznike se može i zaraditi – Trebinjka koja oduševljava vaskršnjim poslasticama

14.04.2017.     Vijesti

Trebinjka Željka Malovrh pravi posebne poslastice za vaskršnji praznik, a Trebinjcima je već poznata kao majstor za ukusne medenjake.

Godinama je radila kao administrativni radnik građevinskih firmi, a kad je ostala bez posla u onoj životnoj dobi kada niti može steći penziju niti se ponovo zaposliti, došla je na ideju da pravi i prodaje poslastice.

„Znala sam da u Trebinju već ima puno žena koje rade i kolače i torte po narudžbi, pa sam smišljala kako da ovi moji medenjaci budu originalni“, priča nam Željka uoči Vaskrsa i Uskrsa, koji se ove godine slave zajedno, pa ima ogromne količine narudžbi.

Pred njom su bile hrpe zečeva i šarenih jaja, koji su, u stvari, medenjaci spremni za isporuku onima koji su ih naručili.

Željka priznaje da kad je počinjala nije imala recept medenjaka iako ih je i njena pokojna mama rado pripremala, pa je pomoć potražila na internetu, a onda je korak po korak otkrivala detalje od toga da tijesto treba da stoji najmanje dva dana u frižideru da kolači ne bi ispucali, do nekih finesa koje je ličnim iskustvom saznavala.

Pored kulinarskih sposobnosti, crteži na medenjacima otkrivaju i njen slikarski talenat kojeg, kako kaže, ima od djetinjstva, pa je spojila ugodno s korisnim.

Sastojci njenih veselih kolača su prirodni, a motivi na medenjacima su raznovrsni.

„Medenjaci traže i dosta prostora pa mi i moja kuhinja postane malena za velike narudžbe poput ove kada se istog datuma slave i Vaskrs i Uskrs, te imam naručenih oko 400 medenjaka“, kaže Željka, objašnjavajući da jedan dan peče medenjake, drugi dan radi podlogu koju suši, pa tek kad se podloga osuši onda krene iscrtavanje.

Izvor: Nezavisne novine