ZA POHVALU I PRIMJER POSLODAVCIMA – Jugo Deretić stipendira srednjoškolca na praksi

07.05.2019.     Vijesti

Učenik Centra srednjih škola Aćim Šarenac, koji se obrazuju za budućeg kuvara, dobio je stipendiju od Juga Deretića, vlasnika restorana „Studenac“ gdje obavlja praktičnu nastavu, što je prvi ovakav slučaj u Trebinju.

Aćim je izrazio zahvalnost Deretiću i istakao da mu mnogo znači ovakav vid stimulacije, te dodao da je restoran „Studenac“ primjer kako se treba ophoditi prema mladim ljudima  da bi zavoljeli svoje buduće zanimanje.

„Kroz školovanje i na praksi sam naučio mnogo zanimljivih stvari, a posao je zagarantovan. Uvijek sam razmišljao da budem kuvar, jer sam to volio, a i znao da to zanimanje donosi siguran posao, jer će narod uvijek jesti“, ističe Aćim.

Iako Deretić nije želio da izlazi u javnost sa ovom informacijom, saznali smo da Aćim u njegovom restoranu obavlja praksu već drugi godinu i da prima mjesečnu naknadu.

„Uvijek će prioritet pri zapošljavanju kod mene imati mladi perspektivni ljudi kojima svakako treba dati šansu“, kaže Deretić  i dodaje da će i ubuduće stipendirati vrijedne i sposobne srednjoškolce koji budu kod njega na praksi.

Nadamo se da će i ostalim trebinjski preduzetnici slijediti primjer vlasnika restorana „Studenac“.

Hercegovina press