Za investicije u nove značajne projekte – Grad diže 5 miliona kredita

09.11.2021.     Privreda
Grad Trebinje zadužiće se kreditno sa oko 5 mil KM koje će isključivo utrošiti u nove značajne projekte, potvrdio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da će sredstva biti utrošena u projekte poput slobodne zone, Istočne obilaznice, za pristupne puteve za projekat aerodroma, projekte za djecu sa poteškoćama u razvoju, putnu ifrastrukturu i druge, te istakao da ništa ne može da zaustavi zamah investicionog ciklusa u Trebinju.

– Trebinje se sve više razvija. Godišnje se izgradi i proda oko 1.000 stanova. Mnoge značajne projekte smo realizovali, neki su u realizaciji, a neke planiramo da započnemo – istakao je Ćurić.

On je dodao da je grad i u 2020. godini, koja je bila veoma teška, poslovao pozitivno, što smatra pokazateljem odgovornosti prema prihodima, a značajno su smanjeni i troškovi.

– Grad velika sredstva ulaže u neke poslove koji se ne vide. Grad samo u ovom trenutno izdvaja skoro milion maraka za ekspropriaciju zemljišta za novu obilaznicu. Da bi dobili građevinsku dozvolu morate da otkupite zemlju, ali i uložite u druge propratne radove – rekao je Ćurić za trebinjsku Herceg televiziju

error: Zabranjeno je kopiranje!