Za četvrtak zakazana Skupština – odbornici bez naknade i iduću godinu

20.11.2017.     Vijesti

Sjednica trebinjske Skupštine zakazana je za četvrtak  (23.11.2017. godine) sa početkom u 10. časova. Odbornici će raspravljati o  prijedlogu  odluke o usvajanju Strategije Razvoja Grada Trebinja, prijedlogu  odluke o usvajanju Nacrta budžeta Grada Trebinja za 2018. godinu.

Na dnevnom redu će se naći i izvještaj o korištenju sredstava budžetske rezerve u periodu od 01.01. do 30.09.2107. godine te prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju.

Odbornici će raspravljati i o prijedlogu  odluke o odborničkom dodatku u Skupštini Grada Trebinja. U toku prve godine mandata odborničku naknadu primali su samo penzionisani i odbornici koji nisu zaposleni. Ostali nisu imali pravo na novčanu naknadu. Kako saznajemo skupštinska većina će i za narednu  godinu  podržati ovakav način rada.

Na  dnevnom redu je i prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora u javnim ustanovama i javnom preduzeću čiji je osnivač Grad Trebinje koji bi trebalo samo da potvrdi direktore koji su do sada bili vršioci dužnosti.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o otpisu potraživanja, prijedlog odluke o razvrstavanju, upravljanju i zaštiti lokalnih, nekategorisanih puteva i ulica na području grada Trebinja, prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom redu,  prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o bezbjednosti saobraćaja na području grada Trebinja, prijedlog odluke o prihvatanju donatorskih sredstava Vlade Republike Srbije,

Raspravljaće se i o prijedlogu  odluke o načinu finansiranja izgradnje „Atletske staze“. Prema planovima trebalo bi da u toku iduće godine bude završena atletska staza na Stadionu FK Leotar koja bi se isplaćivala naredne tri godine.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prodaji osnovnih sredstava i izbor i imenovanja.

Hercegovina press