Vučurević tvrdi – Česi povlače milion evra donacije Trebinju!

07.03.2017.     Privreda

Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević tvrdi da je Češka vlada povukla donaciju od 1.300.000 evra koju je u vrijeme njegovog mandata  obećala za projekat izgradnje vodovodnog sistema Zubačkog platoa. On za portal Hercegovinapress.com tvrdi da je pismo iz Češke stiglo u gradsku administraciju ali da ga „kriju“.

„Ovo je još jedan od brojnih dokaza da Slavko Vučurević nastavlja dobro utabanim stazama – lobirajući po Srajevu protiv interesa Grada Trebinja i svih građana. Malo mu je bilo što je za sobom ostavio višemilionski deficit, višak zaposlenih i haos u javnim preduzećima. Htio bi sad da povuče i investitore koji su pokazali namjeru da ulažu u Trebinje“, odgovaraju iz Gradske uprave.

Objašnjavaju da donacija nije povučena, ali da su Česi nedavno poslali dva kontradiktorna pisma (u jednom podržavaju projekat, u drugom govore o njegovoj finansijskoj neisplativosti). Sastanak predstavnika Gradske uprave i Češke ambasade zakazan je za četvrtak, a Trebinje će pokazati spremnost da sarađuje sa svim investitorima koji imaju ozbiljne namjere,  dodaju u Gradskoj administraciji.

Po bivšem gradonačelniku  upitna je  i donacija Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) od 300.000 КM za  sekundarnu mrežu na Ublima i Zubačkom platou.  „Bojim se da  i Švedska  ambasada ne obustavi donaciju  od  milion evra za izradu prečistača otpadnih i kanalizacionih voda grada Trebinja“, kaže Vučurević.

On je  poručio Petroviću da „ne tjera“ već da  pokuša da zadrži investitore koji su iskazali želju i volju da u Trebinje ulože milione maraka i da „prestane da se hvali“ njegovim projektima.

Hercegovina press