Vučurević Pologoša nazvao govečetom, Borenović suzdržan

06.12.2017.     Vijesti

Predsjednik Partije demokratskog prgresa Branislav Borenović izjavio  je za Hercegovina press da nije upoznat sa odlukom narodnog poslanika iz te stranke Zorana Pologoša da napusti partiju i skine stranački dres.

„Čuo sam za to iz medija. On se čak nije udostojio ni da me obavijesti“, rekao je Borenović.

Borenović, i ostali visoki funkcioneri PDP – a su u putu za Trebinje gdje će se večeras u Domu kulture održati „Skupština naroda“.

Pologoš je obavijestio Narodnu skupštinu da će od sada djelovati kao samostalni poslanik uz obrazloženje da tako više može učiniti za Republiku Srpsku.

Zoran Pologoš dobio je kompenzacioni mandat 2014. godine kada je u poslaničke klupe ušao umjeto Slavka Vučurevića koji nije mogao u dvije fotelje, pa se odrekao mandata u korist drugoplasiranog na listi PDP – a Zorana Pologoša. Ipak, ubrzo nakon izbora došlo je do sukoba Vučurevića i Pologoša koji je po nezvaničnim saznanjima kulminirao i jedan je od osnovnih razloga što je Pologoš odlučio da napusti PDP.

Zoran Pologoš isključio je danas mobilni telefon i nije dostupan za medije.

S druge strane Slavko Vučurević predsjednik GO PDP  Trebinje rekao je novinarima da o Pologošu nema šta lijepo da kaže, i u svom stilu uporedio  ga je sa  govečetom koje trči tamo gdje je bolja ispaša, tvrdeći da se radi o staroj hercegovačkoj poslovici.

On je rekao i da će vrijeme pokazti šta će ko dobiti i da će Pologoš materijalizovati ovaj potez.

Hercegovina press