Vučić i Nevesinjcima donio dobre vijesti – Srbija u ovoj opštini gradi moderan Dom kulture

11.04.2018.     Privreda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je juče dobre vijesti nevesinjskom načelniku Milenku Avdaloviću. Srbija će pomoći i ovu opštinu sa 300.000 KM namijenjenih za izgradnju Doma kulture.

Stari objekat biće adaptiran i nadograđen, a projekat su  za opštinu Nevesinje uradile Hidroelektrane na Trebišnjci, potvrdio je za Hercegovina press izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove ovog preduzeća Ilija Tamindžija.

„Pored sanacije i adaptacije starog objekta, projektom je predviđena i izgradnja aneksa sa mokrim čvorom i pratećim prostorijama. Na taj način Dom kulture će imati multifunkcionalnu bioskopsku i kino salu, izložbeni prostot i koktel salu“, kaže Tamindžija.

Projekat je dodaje on vrijedan 398 hiljada KM bez PDV – a, a Vlada Srpske je u ove namjene već izdvojila 100.000 KM tako da je finansijska konstrukcija završena.

Raspisivanje tendera očekuje se za 10 – ak dana, nakon čega će izvođač radova biti uveden u posao.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, kao i Tamindžija koji je narodni poslanik iz ove opštine iskazali su juče veliku zahvalnost Vladi Srbije i i predsjendiku Vučiću za značajnu pomoć Nevesinju.

Hercegovina press