Vrijedi posjetiti: Međunarodni sajam privrede u Mostaru okupiće više od 800 izlagača

02.04.2017.     Vijesti

Na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru učestvovaće više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja. Sajam će u utorak 4. aprila svečano otvoriti  predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković jer je Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg Sajma. 

Foto: Ilustracija

U okviru sajma biti održane i sajamske manifestacije među kojima sajam knjige i grafičke industrije, sajam turizma, i brojne konferencije, stručni skupovi i tematske radionice.
Mnogo se očekuje od  konferencije „Jedan pojas-jedan put“ na kojoj će učestvovati ambasadori 16 zemalja istočne i jugoistočne Evrope, te Kine i BiH.
Mostarski sajam ove godine slavi 20. godišnjicu, a  na otvaranju će  biti brojni zvaničnici iz BiH i zemalja regije, kao i brojne državne i privredne delegacije.

„Ne sumnjamo da će Mostarski sajam i ove godine kada slavi svoj jubilej biti prvorazredni društveni događaj u BiH na kojem će se dogovarati bolja budućnost za sve nas“, rekla  je novinarima direktor Mostarskog sajma Dafina  Bošnjak.

Mostarski sajam biće otvoren u utorka, 4. aprila, u 11.00 časova na prostoru „Slobodne zone Hercegovina“, odnosno prostorima nekadašnje tvornice „Soko“

Hercegovina press