Vladika Grigorije Vaskršnju liturgiju služi u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

05.04.2018.     Vijesti

U manastiru Žitomislić i Staroj crkvi u Mostaru danas će, na Veliki četvrtak, biti služena liturgija, dok će u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju biti služeno Veliko bdenje.


Liturgija počinje u 9.00 časova, a bdenje će biti služeno u 16.00 časova.

Bdenje će u Staroj crkvi u Mostaru biti služeno u 18.00 časova, kao i u manastiru Žitomislić, a u 19.00 časova u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom polju kod Mostara.

Sutra, na Veliki petak, Carski časovi biće služeni u manastiru Žitomislić u 8.00 časova, a službe sa iznošenjem Plaštanice u 15.00 časova u manastiru Žitomislić, u 16.00 časova u Mostaru, u 17.00 časova u Blagaju i u 19.00 časova u Bijelom Polju, dok će Statije biti služeno u 18.00 časova u manastiru Žitomislić.

NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služiće 7. aprila, na Blagovijesti, Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Žitomislić, dok će Vaskršnju liturgiju služiti u 4.00 časa u hramu Rođenja Presvete Bogorodice /Stara crkva/ u Mostaru.

Na Vaskrs će ponoćne liturgije biti služene u manastiru Žitomislić i Crkvi u Blagaju, dok će jutrenje biti služeno u 6.00 časova u Bijelom polju.

Liturgija će na Vaskršnji ponedjeljak biti služena u manastiru Žitomislić sa početkom u 9.00 časova, a na Vaskršnji utorak u 9.00 časova u manastirima u Žitomislićima i Bijelom Polju.

Vladika Grigorije, na Vaskršnji ponedjeljak /9. aprila/, služiće liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, u 9.00 časova, a na Vaskršnji utorak u Manastiru Tvrdoš u 8.00 časova.

Izvor: Srna