Vladika Grigorije i Čović poručili: Život u Mostaru je nezamisliv bez Srba

04.10.2017.     Vijesti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se danas u okviru posjete Trebinju sa episkopom Zahumsko – hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

Razgovaralo se o  statusu  srpske zajednice u Mostaru i životu Srba u ovom gradu. Vladika je izrazio zadovoljstvo što Srbi u dolini Neretve mogu očekivati podršku hrvatskog člana Predsjedništva, napominjući da je srpska zajednica i u prethodnom periodu  imala dobru saradnju sa Čovićem.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović naglasio je da je Mostar nezamisliv bez Srba i da u mirnim razgovorima bez politikanstva mora biti spojeno ono što je vrijeme nepotrebno razdvojilo.

„Ovih dana naročito je aktuelno pitanje oko ustavne pozicije Srba u Mostaru i vjerujem da možemo zajedno napraviti jedan veliki iskorak. Život Srba, i svih stanovnika Mostara može i mora biti puno bolji. Mostar je nazamisliv bez srpskog naroda kao dijela grada Mostara, kulture koju smo  zajedno gradili vijekovima,  tako da s te strane treba u jednom miru bez politikanstva riješiti apsolutno jednakopravnost srpskog naroda u Mostaru“, izjavio je Čović.

Hercegovina press