Vladika Dimitrije posjetio đakona kojeg crnogorska policija četiri dana drži na graničnom prelazu

30.06.2020.     Vijesti

Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije posjetio je danas na graničnom prelazu Ilino brdo đakona Konstantina Dojića koji je sa svojim maloljetnim sinom već četvrti dan zarobljen na ovom graničnom prelazu, gdje čeka da mu bude odobren ulazak u Crnu Goru.

Đakon Konstantin već osam godina, vrši svešteničku službu pri Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a inače je kanadski državljanin.

Porodica đakona Dojića prolazi kroz veoma potresnu i dramatičnu situaciju jer pripadnici crnogorske policije, na neprimjeren i grub način, đakona Konstantina i njegovog maloljetnog sina koji je i dalje sa njim na granici, drže razdvojene od đakonove supruge i drugo dvoje djece. Crnogorska policija nije, čak, dozvolila da đakon Dojić potpiše punomoćje advokata, pokušavajući na sve načine da mu onemoguće ulazak u Crnu Goru, u Nikšić, gdje živi i službuje, osam godina.

Vladika Dimitrije ocjenio je da je ovakvo ponašanje pripadnika crnogorske policije prema đakonu Konstantinu i njegovoj porodici krajnje neprimjereno i nečovječno i nadležnim ustanovama uputio apel na razumijevanje, toleranciju, bratsku ljubav i hrišćansku odgovornost prema svojim bližnjima.

Top portal

error: Zabranjeno je kopiranje!