Vlada Srpske u Srbiji traži investitora za tekstilnu industriju u Bileći

27.03.2019.     Privreda

Vlada Republike Srpske će u narednom periodu sagledati mogućnosti da sa potencijalnim investitorima razgovara o ulaganjima u tekstilnu industriju u Bileći, istakao je ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević.

Petričević je, nakon sastanka sa načelnikom Bileće, istakao da će u narednom periodu razgovarati sa predstavnicima Ministarstva privrede Srbije o potencijalnom investitoru u tekstilni sektor u ovom mjestu, prenosi Preduzetnički portal.

– Osim uobičajenih aktivnosti koje Ministarstvo vodi prema privrednoj zajednici kroz rasterećenje same privrede, radi stvaranja bolje klime za nove investitore, naš cilj su i nova zapošljavanja i povećanje plata u realnom sektoru – naveo je Petričević.

Načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je tekstilna industrija u Bileći jedna od svijetlih tačaka bilećke privrede.

On je izrazio nadu da će uz pomoć Vlade Republike Srpske biti omogućena nova zapošljavanja, naročito ženske radne snage.

– Imali smo poslovni sastanak na kojem smo ministru predstavili čime raspolažemo. Najviše smo govorili o tekstilnoj industriji u Bileći koja ima moderne pogone i nadam se da će se uključiti Vlada kako bi se zaposlila ženska radna snaga – naglasio je Aleksić.

ekapija.ba