VIDEO: SDS ponovo na vlasti u Ljubinju

27.11.2017.     Vijesti

Nakon samo godinu dana SDS je ponovo na vlasti u Ljubinju. Zajedno sa odbornicima PDP-a, Snage Hercegovine, socIjalistima i od danas nezavisnom odbornicom Persom Klimentom napravili su novu skupštinsku većinu.

Iako je iz DNS-a, načelnik Darko Krunić novu većinu okupljenu oko SDS-a dočekao je raširenih ruku.

“Meni je drago zato što se uradila deblokada opštine Ljubinje. Evo ovaj rebalans budžeta koji tu stoji negdje od 15 avgusta je napokon zaživio”, izjavio je Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje.
“SDS je morao da nešto uradi da se odblokira ta blokada skupštine i da se konačno krene da se nešto radi u opštini Ljubinje”, navodi Stevo Drapić, predsjednik OO SDS-a Ljubinje.

Načelnik uvjerava da su za blokadu krive njegove stranačke i koalicione kolege. Zato četiri odbornika DNS-a i dva SNSD-a koji su ostali u opoziciji nisu krili ljutnju i razočarenje. Na račun Krunića i predsjednice skupštine osuli su salvu kritika.

“Narod Ljubinja je izvaran, stvorena je nova skupštinska većina. Narod je ovdje glasao promjene međutim načelnik i pedsjednica skupštine koja je istupila iz SNSD-a, današnjom izjavom i prelaskom su iznevjerili narod”, rekao je Božo Čuzulan, predsjednik OO SNSD-a Ljubinje.

Posebno su ljuti u ljubinjskom DNS-u. Prije godinu dana dobili su izbore i načelničku fotelju, a danas završili u opoziciji. Kažu neće se smiriti dok Darku Kruniću ne uzmu člansku kartu.

“Ljudi koji su skloni samo lažima prevarama i insinuacijama, e kada se njih oslobodimo bićemo još jači”, navodi Risto Mićić predsjednik OO DNS Ljubinje. Na pitanje da li je mežu tim ljudima i prvi čovjek opštine LjubinjeMićić odgovara: “Apsolutno, od njega sve i počinje”.

“Ako oni misle da ja ne radim ispravno da ne radim pravilno i ako me izbace ja se moram povinovati toj odluci i ne mogu se suprotstaviti”, kaže Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje.

Svojim stranačkim kolegama suprostavila se i Persa Klimenta, poslije 25 godina napustila je redove SNSD-a zbog, kako kaže, nesuglasica sa kolegama. Nova skupštinska većina odmah je pokazala da će nesmetano da funkcioniše, jer je usvojen nacrt opštinskog budzeta za narednu godinu.