VIDEO: Prepoznat trud i rad trebinjskih i bilećkih učenika i profesora

31.01.2020.     Video servis
Vlada Republike Srpske nastavlja da nagrađuje najbolje. Ovaj put su to osnovci i srednjoškolci koji su u Banjaluku stigli iz različitih krajeva Srpske.

Laptop sa posvetom je otišao i u ruke mladih bilećkih istoričara koji su osvojili drugo mjesto na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići“. Jedna od njih je i Dragana Vujović. Uspješna Bilećanka kaže, čast je biti najbolji u Republici Srpskoj, a još više biti njen predstavnik na međunarodnim takmičenjima.

„Zahvaljujem predsjedniku Vlade koji nam je uručio nagrade, koje su nam kao pohvala, a istovremeno i stimulacija za budući rad“, rekla je Dragana Vujović, učenica iz Bileće.

Ponosni su i nastavnici. Kažu, uvijek se raduju uspjesima svojih učenika, a njih nikako ne manjka.

„Uvijek se trudim da podstiče kreativnost kod svojih učenika i srećna sam zbog svakog njihovog uspjeha. Ovaj put sam posebno srećna i zahvalna svima koji su doprinjeli ovako lijepom susretu, druženju i sadržaju“, istakla je Veselinka Kulaš, nastavnica srpskog jezika iz Trebinja.

Vlada Srpske u kontinuitetu stimuliše đake i studente koji postižu najbolje rezultate. Mladi su naša budućnost i zbog toga moramo voditi računa o njima, poručuje predsjednik Vlade Radovan Višković.

„Ja mislim da će im to biti nešto što će ih u njihovom budućem radu opredijeliti da budu još bolji, da se još više trude, ali moja želja je i da oni, na neki način, ovim prisustvom i ovim poklonima, iniciraju i ostale svoje kolege da i oni se bore i da i oni dođu u poziciju da osvoje prva mjesta“, naglasio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

U posljednje dvije godine Vlada Srpske najboljim studentima s dva javna univerziteta nakon završetka studija obezbjeđuje radno mjesto. To će uskoro, kaže Višković, postati i zakonska obaveza. Vlada je omogućila i besplate udžbenike učenicima koji su pobjednici različitih tamičenja. Ova institucija će, obećava premijer, nastaviti voditi računa o najuspješnijim mladim ljudima u Republici.