VIDEO: Potop u Herceg Novom- kuće pod vodom

20.11.2018.     Vijesti
U opštini Herceg Novi od ponoći do podne palo je 132 litra kiše po metru kvadratnom, blokirani su odvodi i kanali, poplavljene su mnoge kuće i privredni objekti, javlja „Radio Jadran“.

Padavine uzrokuju i obrušavanje kamenja na kolovoze, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja. Na terenu su nadležne službe koje pomažu u saniranju posljedica nevremena.

Thumbnail

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović izjavio je da iz svih naselja duž rivijere stalno stižu pozivi, a da je najteže u Zelenici i Bijeloj.

„Poplavila je škola Orjenski bataljon, zgrade oko Brodogradilišta, te zgrade solidarnosti“, rekao je on i dodao da je poplavio, između ostalih, hotel „Palmon bej“ u Igalu.

Direktor Osnovne škole „Orjenski bataljon“ Jarmila Radović rekla je da su poplavile tri učionice i kino-sala, te da je nastava u popodnevnoj smjeni skraćena je na dva časa.

Thumbnail

Direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Božo Ukropina kaže da u Gradskoj luci za sada nema štete, da su svi brodovi na vezovima.

„Jedini problem je visoki plimni talas koji ometa eventualno uplovlovljavanje“, dodao je on.

Vodostaj rijeke Sutorine je izuzetno visok, gotovo do mosta u blizini stadiona „Solila“, a nekoliko barki je potopljeno.

Radio Jadrann