VIDEO: Policija objavila snimak u slučaju Marka Dučića

19.05.2021.     Video servis

Saopštenje PU Trebinje prenosimo u cjelosti:

Ustupanje video snimaka sredstvima javnog informisanja u vezi sa događajem koji je uznemirio javnost, a u kome se pojedini policijski službenici PU Trebinje optužuju da su prekomjerno i nezakonito upotrebili silu nad licem inicijala M.D.

 

Policijska uprava Trebinje sredstvima javnog informisanja ustupa na korišćenje video snimke s kojima dokazuje da je lice inicijala M.D. iznjelo niz neistina koje se odnose na postupanje policijskih službenika PU Trebinje prilikom lišenja slobode 03. maja 2021. godine, a koje je izreklo na konferenciji koju je organizovalo sa svojim punomoćnikom, Zoran Ignjatićem.

Jedan snimak jasno pokazuje da policijski službenici nisu lupali po haubi putničkog auotmobila koje je koristilo lice inicijala M.D., kako je isto lice navelo u svojoj izjavi predstavnicima sredstava javnog informisanja. Na snimku se jasno vidi da su policijski službenici izašli iz službenog vozila na kome su bila uključena rotaciona svjetla i da nisu uspjeli da priđu putničkom automobilu M.D. jer je ono nastavilo kretanje.

Drugi snimak pokazuje kakvo je ponašanje lica M.D. bilo u prostoriji za zadržavanje Policijske stanice Trebinje nakon lišenja slobode. Na snimku se jasno vidi da lice M.D. psuje policijske službenike i lupa u vrata prostorije za zadržavanje.

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju ustupila snimak iz prostorije za zadržavanje PS Trebinje koji demantuje lice M.D. u onom dijelu izjave u kome kaže: „Ne možeš da sjedneš cijelu noć“, komentarišući ponašanje policijskih službenika prema njemu nakon što su ga lišili slobode.

Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će ispitati sve navodi koje je M.D. iznio na konferenciji 15. maja u Trebinju.

PU NIJE DEMANTOVALA BRUTALNO PREBIJANJE

Iz Policijske uprave Trebinje nisu demantovali prebijanje Marka Dučića, što je najteži dio optužbi upućenih na račun pojedinih pripadnika ove uprave.

Naime na snimcima koje je poslala PU Trebinje nigdje se  ne prikazuje privođenje Marka Dučića, lišavanje slobode i nanošenje teških tjelesnih povreda nakon što su mu policajci stavili lisice na ruke.

Hercegovina press

 

error: Zabranjeno je kopiranje!