VIDEO: Počela izgradnja – Ovako će izgledati NOVO TREBINJE Rodoljuba Draškovića

01.10.2022.     Video servis

Novo Trebinje – Stambeno – poslovni kompleks  koji će vas ostaviti bez riječi. U Gradu Sunca niče ultra moderan grad sa 3.500 stambenih jedinica koji je praćen svim sadržajima potrebim budućim stanovnicima.

Grad Trebinje je izgradnjom Grada Sunca sa brojnim sadržajima u funkciji turizma, sporta, kulture, ugostiteljstva, hotelijerstva doživio turistički procvat i došao na ljestvicu svijetske destinacije za život i obavljanje poslovnih aktivnosti.

Sledeća faza je je izgradnja poslovno – stambenih kompleksa, a u prvoj fazi projektovano  je 600 stanova sa 150 poslovnih jedinica. Radovi su ugovoreni, finansirani i izgradnja je krenula.

Prvi stanovi i poslovni objekti biće izgrađeni do juna naredne godine. Idejni tvorac, Rodoljub Drašković ponovo je prevazišao sam sebe, i kompleks Novog Trebinja je nešto do sada neviđeno u kvalitetu i stilu gradnje u standardu življenja.


Dinamika izgradnje Novog grada definisana je do 2025. godine sa ukupno 3.500 stambenih jedinica koji je praćen sa svim sadržajima potrebnim budućim stanovnicima.
Kompleks se prostire na oko 30 hektara, a već je izvršena priprema građevinakog materijala.
Saobraćaj u gradu regulisan je po principu metroa, odnosno odvija se ispod zemlje, ispod stambenih objekata čuvajući hortikulturu, parkove, šetališta, jezera, trim staze.
Projektovana je i gradaka sredina u kojoj će se nalaziti vaspitno – obrazovne ustanove ( vrtić i škola), zdravstvene ustanove ( Dom zdravlja i Dijagnostičko – klinički centar) .


Grad je projektovan za nivo evropskog i svijetskog standarda stanovanja gdje se cijene kreću od 2.000 do 6.000 evra po metru kvadratnom u zavisnosti od nivoa luksuzne opremljenosti.

Investitor očekuje kooperativnost gradske administracije koji moraju biti svjesni  da je u pitanju budućnost Trebinja i Hercegovine.
Ne smije se dozvoliti da se investitor sa ovakvim projektom suočava sa  birokratskim preprekama već svi maksimalno moraju biti uključeni kako bi izgradnja Novog Trebinja tekla predviđenom dinamikom.
Nema nikakve sumnje da ukoliko bude saranje sa Gradskom upravom i vlašću da će i ovaj projekat kao i svi do sada biti uspješno završen.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!