VIDEO: PDP-ov Milan Gutović iz Gacka u sukobu interesa

12.03.2018.     Video servis

Milan Gutović, odbornik PDP u Skupštini opštine Gacko,u sukobu je interesa, utvrdila je komisija. Gutović je na jednom od zasjedanja glasao za imenovanje svoje supruge Jelene na mjesto direktora gatačkog vrtića.

Supruga pomenutog odbornika već uveliko sjedi u fotelji direktora gatačkog vrtića. Šta i kako dalje čini se da niko ne zna. U telefonskom razgovoru odbornik Milan Gutović kaže da ovaj slučaj za njega još nije završen.

Gutović ne želi pred kamere, ali poručuje da će posla imati i komisija za razmatranje žalbi. I prvi čovjek gatačkog parlamenta kaže da na ovaj slučaj još nije stavljena tačka.

Skupština ne vodi računa ko je u sukobu interesa, odbornici moraju paziti sami na sebe, izričit je Jovan Kovačević.

“Gospođa je imenovana konkursom. Konkursna komisija, možete vidjeti u kom sastavu, je provela konkursnu proceduru i predložila je osobu od integriteta ne suprugu nečiju. Ja sam jednom rekao kada je neko rekao imenovana je supruga nečija ne ona je imenom i prezimenom i strukom ličnost, a komisija je procijenila da može da vodi jednu takvu važnu ustanovu”, rekao je Jovan Kovačević, predsjednik SO Gacko.

Na spornom zasjedanju, Gutovićeva ruka je bila presudna kaže opozicija, tvrdeći da su i tada upozoravali na sukob interesa. Kršenje zakona u gatačkoj opštini nije od juče poručiju iz SNSD-a.

“Rekao bih još da ovo nije prvenac da to nije jednostavno neki veliki izuzetak što se tiče samog kršenja i rada, a i kršenja zakona u smislu rada SO Gacko”, kaže Vasilije Lažetić, odbornik SNSD-a Gacko.

O sukobima interesa u gatačkom parlamentu i ranije se pričalo. Opozicija je tada prst uperila u odbornicu SDS-a i direktoricu Doma zdravlja Veru Govedaricu, ali ta priča je, kažu, pala u vodu.