VIDEO: Neispravna voda puni Dom zdravlja u Bileći

14.12.2017.     Video servis

Voda sa slavina u Bileći nije za piće, jer su analize pokazale su da u njoj ima štetnih bakterija a najopasnija je ešerihija koli.

Ni prokuvavanje ne pomaže i voda se ne smije koristiti, kažu u  Zavodu za zdravstvo. Bilećani zabrinuti i ljuti.

Opštinski sanitarni inspektor pred kamere neće. Građane i ustanove su kaže obavjestili putem lokalne radio stanice. Na mukama su u bilećkim školama. Posebno im je zasmetalo što nisu na vrijeme upozoreni nego su sve saznali iz medija.

“Učenike smo upozorili da koriste kupovnu vodu. Ipak u posljednje vrijeme česte su stomačne tegobe kod učenika pa smo njih nekoliko kući vodili za vrijeme nastave”, rekao je  Milan Ilić, direktor OŠ Petar II Petrović Njegoš.

I u domu zdravlja povećan broj pacijenata, a najviše ih se žali na stomačne tegobe. Problem sa vodom sunjivog kvaliteta u Bileći traje godinama, a u Vodovodu, ovog puta, krive vremenske prilike.

“Uzrok je, tako su mi rekli iz Zavoda, da uslijed povećane mutnoće kada su velike kiše dezinfekcija mora biti pojačana, doziranje hlora i tako dalje. Ta velika mutnoća ne daje hloru da odrađuje kao u normalnim okolnostima”, kazao je Borislav Vukoje, direktor “Vodovoda” Bileća.

Počesto je voda u Bileći i neprijatnog mirisa.  Svi se uzdaju da će se vode pošteno napiti kad bude završena rekonstrukcija vodovodne mreže,  koja je u toku.

je u toku.

Atv