VIDEO: Evo kako je Trebinje proslavilo Dan Republike

10.01.2018.     Video servis

Više stotina auta ukrašenih srpskim trobojkama uz zvuke sirena prodefilovalo je trebinjskim ulicama u čast i slavu Republike Srpske. U Trebinje su se danas sjatili Hercegovci iz svih dijelova, a pristigli su i gosti iz susjednih država.

A oni koji nisu bili u autima izašli su na ulice i balkone da vide i pozdrave kilometarsku kolonu. Već treću godinu za redom južnjaci tako proslavljaju rođendan Republike Srpske. Organizator je trebinjska boračka organizacija, a cilj je jasan, poslati poruke sloge i jedinstva.

“Pokušavaju svim silama da ukinu naš Dan Republike i Republiku, ali ne damo se i mislim da smo se već ovih godina izborili i ne može nam niko ništa”, rekao je predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić.

U organizaciju i kolonu uključili su se i predstavnici Gradske uprave. Zajedno su proteklih dana srpskm zastvama ukrasili trebinjske ulice i trg.

Obilježavanje 9. januara Dana RS ovdje u Trebinju biće završeno večeras vatrometom sa trebinjske Crkvine, te koncertom ovdje pod platanima.

A sve je počelo u ponoć kada su trebinjske delije priredile bakljadu. Navijači Crvene Zvezde bakljama su obasjali dva trebinjska mosta i obale Trebišnjice.