VIDEO: Džipovima kroz hercegovački krš

19.11.2017.     Video servis

Kroz hercegovački krš i kamen pa u blato i tako u krug, vozili su danas kod Bileće najbolji vozači države. Peta bilećka džipijada bila je prava atrakcija.

Gas do daske, a djelovi lete na sve strane. Neki prokuvaju, a neki završe na krovu, nema odustajanja, poligon se mora preći.

“Staza je idealna, ma idealna. Prevrtanje to je normalno, ništa to posebno nije”, priča Dalibor Zeljković, Mrkonjić Grad.

“Mislim da sam bio više u zraku nego na zemlji, ali sigurno se to bolje na kamerama vidi”, kaže Haris Gadžo iz Sarajeva.

dzipijada (1)

Osjećaj kada se pomiješaju strah i adrenalin ne može se opisati pričaju vozači, kažu da je ovo skup sport. Poslije jedne trke i zahtijevne staže svi ljepotani na četiri točka završe kod majstora.

Za jednog džipa daju se na desetine hiljada evra. Na ovogodišnjoj džipijadi najvještiji i najbrži bili su učesnici iz Posušja.

“Osjećaj je kao i svaki put kada smo prvi. Adrenalin puca, to je to i vrh”, navodi Josip Bešlić, pobjednika “Džipijade” u Bileći.

“Mogu vam reći da su staze bile jako dobre. Brzinci zahtjevni i organizacija je dobra što je najbitnije”, kaže Ivica Šarić, pobjednik “Džipijade” u Bileći.

Bilećka džipijada je uvrštena u kalendar zvaničnih manifestacija OFF ROAD saveza BiH, upravo ona i odlučuje prva tri mjesta u ukupnom plasmanu. Organizatori i više nego zadovoljni.

“Ovo je jedna od najjačih manifestacija u regionu. 100 odsto sa sigurnošću to mogu da kažem. Ova manifestacija je kao slava, ako nekome odete na slavu taj će vam i doći”, rekao je Aleksandar Dangubić, organizator.

Na tri poligona u blizini Bileće danas su se pored domaćina provozali učesnici iz cijele BiH, Crne Gore i Srbije. Stiglo ih je više od 100.

Peta bilećka džipijada okupila je i najviše učesnika. Adrenalina nikome nije falilo ni učesnicima a ni publici. Ne fali ni nama i mi smo odlučili da se provozamo.

Atv