VIDEO: Brojni Trebinjci u Gradu Sunca uz trubače i folklor proslavljaju 1.maj

01.05.2019.     Video servis

Prvomajski uranak u Gradu Sunca okupio je brojne Trebinjce koji su uživali uz trubače i igru i pjesmu članova „Alata“.

Iako je zbog kiše uranak održan u Hotelu „Panorama“, umjesto na otvorenom u Gradu Sunca, to nije spriječilo brojne Trebinjce ali i goste sa strane da se vesele uz orkestar pobjednika Dragačevskog sabora trubača u Guči.

Drago mi je što sam došao u Trebinje i što sam u Gradu Sunca. Atmosfera je prelijepa, uživam sa suprugom u ovom specifičnom prvomajskom uranku“, kaže Dragoslav iz Lazarevca.

Gosti uranka su u pojedinim momentima i sami počeli da igraju kolo i pjevaju, dok su učesnici programa u više navrata bili pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

Osim zabavnog programa, svi posjetioci su imali priliku i da degustiraju pršut i sir, ali i da probaju neka od najboljih hercegovačkih vina.

Koordinator za informisanje pri „Gradu Sunca“ Ana Bokonjić Buha rekla je da su se potrudili da organizuju jedinstven program u gradu i da će ovo prerasti u tradiciju.

Ona je istakla da će najveći investitor u Hercegovini Rodoljub Drašković realizovati brojne investicije, a da će već početkom juna biti otvoren dio kompleksa „Bijelog grada“, koji će postati glavni nosilac kongresnog turizma u Trebinju.

“Gospodin Drašković je, osim izgradnje ‘Grada Sunca’ i ‘Bijelog grada’, već pokrenuo i radove na izgradnji etno sela i auto-kampa u neposrednoj blizini ova dva kompleksa“,navela je Bokonjićeva.

Prema njenim riječima, to je tek početak velikog investicionog ciklusa koji će Drašković realizovati u Trebinju.

Hercegovina press

video: TB live