Večeras pod platanima počinje Festival filma: Ovo je program

31.07.2022.     Vijesti

Deseti Festival mediteranskog i evropskog filma, u okviru kojeg će biti prikazano 36 filmova iz 20 zemalja, biće otvoren danas u Trebinju, a ovogodišnji dobitnici nagrade „Zlatni platan“ su glumci Vesna Trivalić i Branimir Popović.

Direktor Festivala Peđa Milojević rekao je da će jubilarno izdanje Festivala ove godine biti održano pod motom „Noć boje lavande“, a svečano otvaranje biće u bašti hotela „Platani“.

Milojević je istakao da će ovogodišnji festival otvoriti Trebinjka Ankica Dobrić, prvak zagrebačkog pozorišta „Gavela“, a prvi put će ovoj manifestaciji prisustvovati i poznati režiser Srđan Dragojević, čiji će film „Nebesa“ biti prikazan na Festivalu.

On je najavio da će na Festivalu ove godine biti dobar izbor i dokumentarnih filmova.

– Premijerno će biti prikazan film „Ključ“ – vrlo zanimljiv triler u kojem će biti predstavljena tema o despotu Stefanu Lazareviću – rekao je Milojević.

On je naveo da će na Festivalu biti prikazano 36 filmova iz 20 zemalja, među kojima su i ostvarenja iz Portugalije, Malte, Egipta, koji nisu često dostupni domaćoj publici, kao i tri kratkometražna filma iz Grčke.

Program festival filma trebinje.png

Festivalu će prisustvovati i nekadašnji dobitnici nagrade „Zlatni platan“ glumci Tanja Bošković i Meto Jovanovski.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja Slađana Skočajić rekla je novinarima da će na Festivalu biti predstavljena najnovija ostvarenja evropskog i mediteranskog filma, te da se ono što je najbolje u ovom gradu održava kao tradicija.

Filmovi će za pet dana trajanja Festivala biti prikazani u bašti hotela „Platani“, na ljetnjoj sceni Doma mladih, u Kulturnom centru, u Muzeju Hercegovine i hotelu „Svislajon industri“.

Festival se održava u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

error: Zabranjeno je kopiranje!