„U 2018. godini realizovane su ili pokrenute značajne investicije  koje će promijeniti i unaprijediti sliku grada.  Trebinje se  opredijelilo da postane vodeći grad u regionu – u kome sve grane privrede imaju šansu za razvoj“, rekao ovo prilikom usvajanja izvještaja o radu gradonačelnika prvi čovjek Trebinja Mirko Ćurić.

skupstina.jpg

On je predstavljajući izvještaj o radu gradonačelnika i gradske uprave za prošlu godinu, istakao da su od kapitalnih projekata u 2018. najznačajniji igradnja vatrogasnog doma, atletskog stadiona, vrtića „Srbija“, rekonstrukcija gradskog parka, sanacija objekta srednjoškolskog centra, uređenje Starog grada, izgradnja sistema za navodnjavanje, saobraćajnice od Gučine do Mokrih dolova, sistema za vodosnabdijevanje Draženske gore, te izgradnja prilaznog puta sa parkingom do novog groblja u Banjevcima.

„Realizovana su i 32 socijalna programa koja su direktno pomogla našim sugrađanima koji se bave poljoprivredom, žive na selu, mladim bračnim parovima, demobilisanim borcima, studentima, đacima i onima koji su se odlučili da pokrenu vlastiti biznis“, naveo je Ćurić.

Ćurić  istakao r da je uspostavljena sloga i jedinstvo sa republičkom vlašću, javnim preduzećima Srpske  i saradnja sa Srbijom, što je omogućilo da trebinjski razvojni projekti dobiju značajnu finansijsku podršku.

„Samo kroz donacije Vlade Srbije našem gradu obezbijeđeno je oko tri miliona evra za vrtić ‘Srbija’, duhovni centar u Mrkonjićima i rekonstrukciju Starog grada“, rekao je Ćurić.

Hercegovina press