Umjesto megalomanskog objekta funkcionalna zgrada novog Vatrogasnog doma

08.03.2017.     Vijesti

Rušenje Vatrogasnog doma u centru grada počinje na proljeće, a vatrogaci će do septembra i izgradnje novog doma  biti smješteni na drugu lokaciju, najvjerovatnije u zgradu stare opštine u Kršu.

Nova administracija odustala je od megalomanskog projekta Vatrogasnog doma koji je predviđao modernu zgradu koja bi se prostirala  na čak 1700 metara kvadratinih i u kojoj bi osim  19 garaža, radionica i mjesta za boravak vatrogasaca bili izgrađeni i fitnes centri, toranj za vježbe, spavaonice za goste, ženke prostorije, konferencijska sala, vešeraj…

I budžet za ovu investiciju je smanjen za najmanje 800 hiljada maraka.

“U naredne tri godine Grad će za izgradnju Vatrogasnog doma izdvojiti milion konvertibilnih maraka. Do septembra bi trebalo da bude gotov prvi sprat u kom će biti radionica, garaže i prostorije za vatrogasce. Budžet smo smanjili jer je raniji prjekat bio megalomanski i nerealan”, kaže  za poslovni portal Hercegovinapress.com načelnik odjeljenja za Urbanizam Marko Rikalo.

Tender za izgradnju Vatrogasnog doma biće raspisan do kraja marta. Do sada su urađeni samo temelji, a novi Dom nalazi se u Zasad polju. Na mjestu starog  Vatrogasnog doma gradiće se Palata pravde.

 Hercegovina press