Uhapšeni urednici prosrpskih portala u Crnoj Gori

13.01.2020.     Vijesti
Podgorička policija uhapsila je glavne i odgovorne urednike crnogorskih portala „Borba“ i „IN4S“ Dražena Živkovića i Gojka Raičevića zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Urednici trebinje.jpg

Oni se terete da su u nedjelju, 12. januara, izazvali paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici, bez prethodne provjere informacije.

Kako se navode, oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U Vili „Gorica“ u Podgorici, koju za prijem visokih gostiju i delegacija iz inostranstva koriste crnogorski predsjednik Milo Đukanović i vlada te države, u nedjelju popodne zapalila se razvodna kutija, a kvar je brzo saniran.

Borba i IN4S prenijeli su juče da se u Vili „Gorica“ dogodila eksplozija i da su na lice mjesta upućene vatrogasne ekipe i policija.

Kako se navodi na sajtu IN4S, ostaje nejasno zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno saopštenje Uprave policije, koja je demantovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru.

– Ovo je po svemu sudeći očigledna koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužilaštva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali IN4S i Borba eliminišu sa medijske scene – navodi se na portalu IN4S.