Udareni temelji “ Novog Trebinja“

26.10.2017.     Privreda

Nova poslovna zona grada razvijaće se zapadno od Trebinja, na površini od 550 hektara, između magistralnih puteva za Dubrovnik i Mostar.


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je formiranje Novog Trebinja motivisano interesovanjem investitora za prostorom na kojem je moguće graditi komplekse ugostiteljsko-turističke i trgovinske namjene.

„U Srednjoročnom planu kapitalnih investicija grada Trebinja predviđeno je da se grad širi zapadno od Trebinja. Imamo riješenu dokumentaciju na osnovu koje se mogu izdavati građevinske dozvole, odnosno prodavati zemljište u toj zoni. U ovoj zoni već razvijamo putnu infrastrukturu, vodovodnu mrežu, rasvjetu i ‘optiku’, tako da je ostalo samo da se ova zemlja privede namjeni shodno zoning planu koji je danas predstavljen“, istakao je Petrović.

Usvojeni nacrt upućen je na javni uvid i raspravu nakon čega će biti kompletiran prijedlog zonong plana, što će prema očekivanjima gradonačalnika Petrovića – biti do 15. decembra.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo pojašnjava da postoji veliki interes investitora za razvoj poslovnih aktivnosti na ovom području, te da će zoning planom upravo biti preciznije definisano – koji će to sadržaji biti građeni u toj zoni.

„Riječ je o krupnijim investitorima zainteresovanim za gradnju na velikim površinama – kao što su hotelski kapaciteti, veliki trgovinski lanci, autlet centar, kazino kompleks“, pojašnjava Rikalo.

Grad Trebinje