Učenik koji je izmakao stolicu profesoru primljen u bolnicu: Prijavljen pokušaj samoubistva

04.12.2022.     Vijesti

Otac učenika N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesoru 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo, saznaju “Novosti” iz više izvora.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio predlog o isključenju iz škole, pokušao je da se objesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1.00 čas, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno, pišu Novosti.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž. i učenika I. K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M.M (18), koji je kao i I.K, cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donet na sednici 23.novembra. I.K, se podsjetimo, ispisao dan prije zasedanja Vijeća.

Profesor Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

error: Zabranjeno je kopiranje!