U Trebinju sutra novi skup podrške Pravda za Davida

23.05.2018.     Vijesti

Neformalna grupa građana “Pravda za Davida“ organizuje noci skup podrške u Trebinju na platou ispred Kulturnog centra sutra u 18. časova. 

“Pun pogodak za ovaj i slične skupove bio bi kada bi političari svih političkih opcija, kako pozicionih, tako i opozicionih, zatim javne ličnosti, glumci, muzičari, književnici, radnici, zaposleni nezaposleni složno digli pesnicu u vazduh u borbi za pravdu iistinu. Ima li šta humanije od ovakve borbe?”, navodi organizator u saopštenju. 

Organizovano je i potpisivanje peticije podrške na Trgu slobode, svakim danom u kasnim poslijepodnevnim časovima (uglavnom između 18:00-21:00).

U saopštenjuvjenformiran  i manifest neformalne grupe “Pravda za Davidakoji obuhvata 10 postulata, a neki od njih su:

Primarni cilj našeg okupljanja i djelovanja je podrška porodici Davida Dragičevića i svim ostalim koji još uvijektraže istinu i pravdu.
Bilo kakvu korist od članstva i djelovanja u grupi ‘’Pravda za DavidaTrebinje’’ ne treba očekivati niti jedan član. Sve suprotno ovom će biti sankcionisano odstranjivanjem iz neformalne grupe građana “Pravda za DavidaTrebinje“.
Političko djelovanje kroz grupu je strogo zabranjeno i bilo kakvo propagiranje političkih stavova će takođe bitisankcionisano. Takođe, zabranjena je bilo kakva diskriminacija članstva (rasna, nacionalna, vjerska, seksualna i svaka druga diskriminacija). Navedene radnje će biti sankcionisane izbacivanjem iz grupe.
Svaki član aposlutno ima pravo da privatno bude simpatizer ili član bilo koje političke opcije. Na skupove dolazimo kao ljudi sa imenom i prezimenom, te sa jasnim ciljevima. Stoga, zabranjeno je isticanje svih simbola sem simbola(majice, bedževi, transaprenti i ostalo) koji su usko vezaniza ono zbog čega smo okupljeni a opisano je u prvoj tački. Snagu našeg djelovanja dala bi spoznaja da na našeskupove pravdu i istinu traže svi građani, bez obzira napolitičku opciju i bilo koju podjelu.
Nijedan član nema pravo oglašavati se u lično ime ispred neformalne grupe, sve odluke se donose zajednički, a saopštenja će se slati isključivo preko zvaničnog mejlapravda.za.davida.trebinje@gmail.com. Tek kada nekaodluka bude donesena, članstvo ima pravo da odlukuprenosi dalje  i poziva ljude u lično ime (telefonski, putemmejla, društvenih mreža…).
Hercegovina press