U Trebinju 42 slučaja korone – U Srpskoj 247

27.07.2022.     Vijesti
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 423 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 247 osoba.

Radi se o 100 muškaraca i 147 žena, od kojih je 29 mlađe, 159 srednje i 59 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 87 osoba je iz Banjaluke, 42 iz Trebinja, 27 iz Bijeljine, 18 iz Doboja, deset iz Srpca, osam iz Foče, po šest iz Gradiške i Mrkonjić Grada, po pet osoba iz Zvornika i Novog Goražda, po četiri iz Kneževa, Laktaša, Ugljevika i Šekovića, po tri iz Modriče i Šipova, po dvije iz Dervente, Ljubinja i Prnjavora i po jedna osoba je iz Bileće, Kozarske Dubice, Lopara, Pala i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o ženskim osobama starije životne dobi iz Banjaluke, Mrkonjić Grada i Istočnog Novog

slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.405 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 431.146 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 103, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 49, a u ostalim bolnicama 54. Na respiratoru je pet osoba ( UKC Republike Srpske 4, a u ostalim bolnicama 1 ).

Sarajeva.

error: Zabranjeno je kopiranje!