U Republici Srpkoj budzet stabilan, raste bruto domaći proizvod i industrijska proizvodnja

11.03.2017.     Vijesti

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska od 2013. godine bilježi stalni rast bruto domaćeg proizvoda /BDP/ i industrijske proizvodnje, da je budžet stabilan i da je glavni cilj Vlade jačanje Republike, njene ekonomije, političkih i institucionalnih kapaciteta.

industrija
Cvijanovićeva je povodom četiri godine od preuzimanja dužnosti predsjednika Vlade Republike Srpske u autorskom tekstu za „Blic“ navela da Srpska izvršava svoje obaveze i da je evidentan i rast izvoza.

„Prošle godine imali smo 20.000 više zaposlenih u odnosu na 2013. godinu. Zbog toga bi trebalo da budemo zadovoljni, ali to nije dovoljno i zato nećemo stati“, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je Vlada Srpske, uprkos brojnim izazovima, među kojima su i katastrofalne poplave iz 2014. godine koje su „odnijele“ cijeli godišnji budžet, pokazala odgovornost i socijalnu osjetljivost prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Povećali smo penzije i nastavljamo da radimo na unapređenju položaja najstarije populacije. Nismo zaboravili naše borce i kroz različite programe kontinuirano pomažemo njima i njihovim porodicama“, navela je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske istakla je da je Vlada u posljednje četiri godine izdvajala sredstva za izgradnju puteva, bolnica i studentskih domova.