U program samozapošljavanja ušlo 75 lica – obnovljen i poziv za subvencije za zapošljavanje boračkih kategorija

23.11.2017.     Privreda

Za program zapošljavanja apliciralo ej 115 lica, a 75 ih je ispunilo sve uslove i napravilo biznis plan, pa tako i steklo pravo na  besopovratnu finansijsku pomoć  Grada Trebinja za pokretanje vlastitog biznisa  koja izosi 454.000 KM.

„Kroz ove programe iskazali smo jasnu opredijeljenost gradske administracije da pruži podršku zapošljavanju u realnom sektoru, što je zaista novi momenat i oko čega smo svi saglasni – da treba da nastavimo napore u istom pravcu“, rekao je na skupštinskom zasjedanju načelnik Odjeljenja za privredu Radenko  Drašković.

Grad Trebinje obnovio je javni poziv poslodavcima za korišćenje subvencija iz budžeta grada za zapošljavanje boračkih kategorija.

Javni poziv upućen poslodavcima registrovanim na području grada Trebinja, a odnosi se na zapošljavanje djece poginulih boraca, ratni vojnih invalida od prve do 6 katagorije, demobilisanih boraca i njihove djece.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Petar Vlatković rekao  je da su posredstvom ovog javnog poziva do sada posao obezbijedile 32 osobe, a da su sredstva, u ukupnom iznosu od 475.000 KM, planirana za 60 osoba.

„Za ovu srhu preostalo je 241.000 KM, a po ovom programu trebalo bi da bude zaposleno još 28 lica – 19 sa srednjom a 9 sa visokom stručnom spremom“, pojasnio  je Vlatković.

 

Hercegovina press