U petak besplatni kardiološki pregledi za više od 200 pacijenata

16.05.2018.     Vijesti

Eminentni kardiolozi sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje u petak 18. maja vršiće besplatne preglede pacijenata iz Trebinja i Hercegovine.

Preglede će vršiti osam ljekara sa Dedinja i tri iz Republike Srpske, a u petak će biti pregledano više od 200 pacijenata.

“ Na ovaj način biće pregledani pacijenti na listama čekanja i hitni slučajevi, čime ćemo znatno skratiti vrijeme čekanja za buduće pacijente kod domaćih kardiologa“, rekao je direktor trebinjske bolnice Borislav Grubač.

Profersor Nebojša Tasić, predsjednik HISP – e i zamjenik načelnika Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje ističe da mu je izuzetno zadovoljstvo što sa trebinjskom bolnicom i Srpskom pravoslavnom crkvom nastavlja saradnju dugu već deceniju i po.

„LJekari iz regiona koji dolaze na HISPA kongres biće na raspolaganju i građanima Trebinja i nadam se  da ćemo saradnju sa bolnicom podići  i na viši nivo“, kaže Tasić za Hercegovina press.

U Trebinju će od 18 do 20 maja boraviti eminentni kardiolzi iz regiona i Evrope, njih oko 200 koji će prisustvovati i učestvovati Međunarodnom HISP – a kongresu čiji je domaćin i pokrovitelj Grad Trebinje, a generalni sponzor Swissslion.

Hercegovina press