U Nevesinju sinoć palo 80 litara kiše, u Trebinju 30- i danas padavine

01.04.2018.     Vijesti

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati hladnije vrijeme sa kišom i pljuskovima, češće na jugu i zapadu, ali padavine neće biti obilne.

Tokom dana biće pretežno oblačno sa povremenom kišom koja će biti češća na jugu i zapadu, dok će na sjeveru i sjeveroistoku preovladavti uglavnom suvo vrijeme, a padavine su moguće povremeno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 15 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, osim na istoku i u Hercegovini.

Bjelašnica je jutros bila najhladnija sa minus četiri stepena koliko je izmjereno u 8.00 časova.

U isto vrijeme na Ivan Sedlu bilo je nula stepeni, u Kalinoviku, na Han Pijesku i u Livnu jedan stepen, u Gacku i Nevesinju dva, u Mrkonjić Gradu i na Sokocu tri, na Mrakovici, u Bugojnu i Jajcu četiri, u Sarajevu, Grudama i Širokom Brijegu pet, u Prijedoru, Foči, Bileći, Rudom i Novom Gradu šest, u Doboju, Trebinju, Višegradu, Srpcu, Krupi na Uni, Mostaru i Tuzli sedam, a u Neumu i Bihaću osam.

U Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, Srebrenici i Gradačcu jutros je u 8.00 časova izmjereno devet stepeni.

Tokom protekla 24 časa najviše kiše palo je u Hercegovini, odnosno u Nevesinju i to 83 litra po metru kvadratnom.

U Kalinoviku je palo 55 litara kiše po metru kvadratnom, u Gacku 41, u Trebinju 32, u Bileći 31, a u Foči 25 litara.

Obilne kiše bilo je i u drugim krajevima, u Doboju je za 24 časa pao 21 litar, u Mrkonjić Gradu 20, u Šipovu 19, na Han Pijesku 18, na Sokocu, u Višegradu i u Novom Gradu 17, u Bijeljini 16, u Prijedoru 15, u Rudom 14, u Srebrenici 12, a u Banjaluci i Srpcu sedam litara po metru kvadratnom.

Atv