EKSKLUZIVNO: U „Grad sunca“ iz Kine stižu dinosaurusi i adrenalinski tobogani

09.03.2017.     Vijesti

U „Grad sunca“  iz Kine stiže  najmodernija  oprema za Akva i Dino park vrijedna milion i po američkih dolara,  potvrdio je za  portal Hercegovinapress.com vlasnik poslovnog sistema „Swisslion Takovo“ Rodoljub Drašković.

Foto: Idejno rješenje

Na 75 hiljada metara kvadratnih  biće smješteni sadržaji od kojih zastaje dah – Akva park sa 6 vrela i 15 tobogana, uživancija za djecu i odrasle, fleš safari za mališane u kome će biti instalisano 18 vrsta životinja koje  prskaju i okreću se, omladinsko jezero sa vodoskokom visokim 50 metara koji će noću biti osvjetljen, bazen za odrasle sa dva adrenalinska tobogana dugačka 200, a visoka 21 metar.

Foto: adrenalinski tobogan

Akva park će biti oplemenjen  egzotičnom  i neobičnom florom i  replikama slonova, žirafa i krokodila  u prirodnoj veličini.

U samom srcu Akva parka biće smještena galija, luksuzni VIP objekat sa spa centrima, restoranom i apartmanima.

„Oprema je već plaćena i trebalo bi da stigne najkasnije za tri nedelje.  Radi se velikoj investiciji i ambicioznom poduhvatu, tako da ću naredni period provesti u Trebinju intenzivno prateći radove na „Gradu sunca“. Generalna proba puštanja u rad instalacija trebalo bi da bude 15 maja. To je vrlo zahtjevan projekat koji će voditi kineski inžinjeri uz pomoć domaće radne snage i na gradilištu  moramo osigurati najviši stepen sigurnosti i bezbjednosti“, istče Drašković.

Foto: T Rex

Trebinjci i gosti „Grada sunca“, već ove sezone će moći da uživaju i u  vjerodostojnim replikama dinosaurusa u prirodnoj veličini. U Dino parku će biti instalisano 15 dinosaurusa, a najveći je dugačak čak sedamnaest , a visok osam metara.

Foto: Hercegovina press

Uporedo će teći radovi na izgradnji pratećih objekata, hotela  sa vidikovcem  i restoranom,  apartmana, suvenirnica i poslovnih prostora, kaže Goran Rončević nadzorni organ na „Gradu sunca“.

„Biće to nešto što dosad nije viđeno na ovim prostorima. U početku nam je sve izgledalo nestvarno, ali sada je Grad dobio prve jasne obrise. Išli smo u Kinu i izabrali opremu i na korak smo od realizacije projekta, kaže Rončević.

Foto: Grad sunca

Iako se  na gradilištu radi po čitav dan, idejni tvorac projekta i investitor Rodoljub Drašković nije zadovoljan dinamikom i postignutim rezultatima.

Foto: Vodena vrela

„Moramo ubrzati stvari, i pokušaču da dogovorim sa izvođačima radova da angažuju sve raspoložive kapacitete kako bi  u potpunosti  ispoštovali zadati rokove“, kaže   Drašković za poslovni  portal Hercegovinapress.com

Foto: Hercegovina press

Akva park i Dino park bi trebalo da budu otvoreni za posjetioce početkom juna ove godine.

Hercegovina press