U Gorici kvadrat za 700 KM – u Centru duplo skuplji

27.03.2017.     Nekretnine

Gorica je je već  neko vrijeme „out“  lokacija  i tamo su stanovi najjeftiniji.  Prodaju se  za 700 do 1000 maraka po kvadratu u zavisnosti od pozicije, spratnosti, stanja objekta, kažu u agencijama za promet nekretnina.

Foto: Ilustracija

Najteže se prodaju potkrovlja i niska prizemlja, stanovi u starim i runiniranim zgradama.

„9 od 10 kupaca prilikom kupovine nekretnine Goricu u startu prekriži.  Razlozi su brojni, udaljenost, zapuštenost, bezbjednosni faktori“,  kažu  u Euro partneru.

Kupci ne žele ni u Mokre dolove ni na Tinu koji po cijenama stoje malo bolje od Gorice. U ovim naseljima kvadrat u starogradnji košta od 800 do 1150 maraka.

Često u oglasima nailazimo na ponudu stanova zacjenjenih i po 1300 – 1400 KM, pogotovo na Tini, ali te stambene jedinice prodaju se godinama,  napominju u Euro partneru.

Dobro se prodaju stanovi u Policama i na Ložioni. Ove lokacije najčešće su kompromis između života u strogom centru i cijene koja je kupcima relativno prihvatljiva.

Kvadratni metar na Ložioni i u Policama kreće se od 900 do 1200 konvertibilnih maraka. Pored stanja zgrade, godine gradnje, spratnosti i stanja samog objekta bitna je i sunčana strana, parking….

Najskuplji su stanovi u neselju Bregovi i u Centru i njihova cijena ide do 1300 maraka po kvadratu.

Ipak potražnja za „polovnim“ stanovima sve je manja, jer se nova stambena jedinica u širem centru grada može kupiti i za 1400 maraka po metru kvadratnom.

„Cijene novih stanova koji su trenutno u ponudi na tržištu kreću se od 1400 do 1650 maraka po kvadratu i zavise prvenstveno od lokacije ali i on načina gradnje“ ističu u Europartneru.

U 2017. Godini trebalo bi da se gradi nekoliko zgrada u strogom centru grada i kvadrat u ovim objektima kretaće se i do 2000 KM.

Hercegovina press