Foto: U akciji čišćenja grada učestvuje više od 1.000 Trebinjaca

21.03.2019.     Vijesti

Preko 30 gradskih preduzeća i javnih ustanova  priključilo  se danas  akciji čišćenja grada koja je organizovana povodom Međunarodnog  dana šuma i prvog dana proljeća. U akciji učestvuju i školarci, brojne nevladine organizacije, udruženja građana i pojedinici.

“ Pored akcije čišćenja grada od danas će Trebinje biti bogatije za više od 40 sadnica različitih biljnih vrsta. Cilj nam je pripremiti se za narednu turističku sezonu, predstaviti  grad na pravi način, očistiti ga urediti, i u potpunosti sanirati posljedice iz nedavnog olujnog nevremena”, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Čišćenje i  uklanjanje divljih deponija biće organizovano u svim mjesnim zajednicama, a građani i danas mogu prijaviti probleme koje uoče na besplatan broj 121.

“Do sada smo sanirali štetu na više od 200 objekata uglavnom u privatnom vlasništvu. Pred nama je posao generalnog čišćenja i uređenja grada, a u današnjoj akciji učestvuje više od  1.000 radnika i pojedinaca”, rekao je Stevan Bekan, direktor JU Ekologija i bezbjednost.

Direktor Komunalnog preduzeća Nedjeljko Lambeta istakao je da  je u gradu postavljeno više od 50 punktova sa  velikim kontenjerima za kabasti otpad, kako bi se građani lakđe snašli.

„U subotu je u gradskom parku posađeno sedam sadnioca čempresa i kestena,  15 ukrasnih žbunova. Danas će u širem gradskom biti zasađeno  10 blagestermija, 15 lipa 10 žbunova“ rekao je Lambeta.

Lambeta je najavio  da će i u narednom periodu, zahvaljujući donatorima iz privatno sektora biti posađene nove sadnice različitih biljnih vrsta.

Hercegovina press