Tri političara, policajac, advokat i inžinjer – Auta im se zapalila slučajno ili su nečija meta?

11.01.2021.     Vijesti

U posljednjih pola godine u Trebinju je planulo šest automobila i za sve postoje sumnje da su u pitanju namjerne paljevine, zbog čega je izražena zabrinutost na Forumu za bezbjednost zajednice koji je danas u Trebinju zasjedao, prvog radnog dana nakon proslave božićnih praznika i Dana Republike.

Uz objašnjenje da su informisani i o tome da policija i tužilaštvo preduzimaju sve postupke i radnje kako bi ovi slučajevi paljenja automobila bili riješeni, zaključeno je da je neophodno pojačati video-nadzor na teritoriji grada.

U cilju smanjenja mogućnosti da se ove kriminalne radnje događaju u budućnosti, Forum će podnijeti prijedlog nadležnim da se grad Trebinje, posebno najvažnije raskrsnice i izlazi iz urbanog dijela grada, efikasnije zaštite video-nadzorom“, rekao je  predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, koji je predsjedavajući Foruma za bezbjednost zajednice.

Prije pet dana je zapaljen automobil Vladana Mastilovića, brata Milutina Mastilovića, novoimenovanog direktora „Solarnih fotonaponskih elektrana – Trebinje 1“ i odbornika SNSD-a u lokalnom parlamentu, a uoči lokalnih izbora je ispod automobila Srđana Simovića, takođe odbornika SNSD-a, pronađen zamotuljak koji je asocirao na eksplozivnu napravu.

Od jula prošle godine do danas su u požarima izgorjeli i automobili supruge advokata Nebojše Rudana, inženjera firme „Herc gradnja“ Stojana Miloševića, te policajca Maksima Vujadinovića, kao i auto nekadašnjeg predsjednika GO SNSD i direktora „Hidroelektrana na Trebišnjici“ Marka Mitrovića, te auto Maksima Milinića, predsjednika trebinjskog Auto-moto karting kluba.

NN

error: Zabranjeno je kopiranje!