Trebinjsko i porodilište u Moskvi za našu sugrađanku Anu Petković, koja se udala u daleku nam Rusiju, podjednako su dobri

01.06.2023.     Vijesti

Ponekad pomislimo da je zdravstvo u svim drugim državama bolje, dostupnije i savremenije. No, uvijek zanemarimo činjenicu da je pacijentu često najpotrebniji osjećaj sigurnosti, topline, brige i podrške, a što je prvo što naše vrijedno medicinsko osoblje pruža svim pacijentima kako bi im boravak u Bolnici bio koliko- toliko lakši i prijatniji.

Prije dva dana, u našem Porodilištu gđa Ana na svijet je donijela živog i zdravog dječaka, na ponos svojih roditelja i svih koji ga poznaju i koji će ga tek poznavati. Nakon boravka na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo, stvorivši jedan vid prijateljstva sa svima na Odjeljenju, osjećala je potrebu javno iskazati svoje utiske i zahvaliti se svima na tretmanu koji je dobila i osjećaju topline, za koji, kako kaže, nije vjerovala da može dobiti u bolnici.

“U 2020. sam imala divno iskustvo porođaja u Moskvi, ali zbog želje da ovaj put ostanem i rodim dete u svom rodnom gradu počela sam da se raspitujem o uslovima porođaja u Trebinju. Posle prve konsultacije sa doktorkom Marijom Andrić, shvatila sam koliko je pristup i odnos prema porođaju i ženama blizak onom koji sam doživela u Moskvi i da je opcija da ostanem sve više realna. Išla sam i na nekoliko predavanja “Škole za trudnice” gde sam jos više saznala o uslovima i bliže se upoznala sa doktorima i babicama iz bolnice.

Mnogo se zahvaljujem doktorki Mariji Andrić, koja je jako stručno ispratila trudnoću i ceo porođaj, bila uvek tu za sva pitanja i “osetila” kada je potrebno da dođem u porodilište da bi proces porođaja trajao što bezbolnije i kraće, neizmerno zahvalna doktorki Lilien Kovač koja je vodila moju trudnoću od samog početka, i divnoj, predivnoj sestri Bori, babici sa neverovatnim iskustvom, kao i svim sestrama i babicama sa Porodiljskog i odelenja Doma zdravlja.

Profesionalizam doktora, mogućnost da beba bude sa majkom 24 sata, breastfeeding friendly pristup su svetski standardi koje ćete ovde dobiti. I sve to zašuškano u jednom toplom “porodičnom” ambijentu, kakav samo može biti u Trebinju.

Zadivljena sam pažnjom i empatijom sa kojom se doktori i osoblje ophode prema porodiljama i bebama i mislim da je to jedan od najbitnijih faktora za ostavljanje dobrog utiska o porodilištu i lepih uspomena koje će nam ostati u sećanju za ceo život.”- kazala je Ana.
U Bolnici istuču da su mnogo srećni kada pacijent iz ove ustanove odlazi zadovoljan, a još srećniji kada ishod liječenja bude uspješan. U ovom slučaju nije mogao biti ljepši- rođenje živog i zdravog djeteta.

“ Briga o trudnicama, njihovo pripremanje za novu ulogu, a potom i napor da im porođaj bude prelijepo iskustvo koje će pamtiti čitav život i uspomene kojih će se sa radošću sjećati, glavni su zadatak naših ginekologa i babica“, istakli su u JZU Bolnica Trebinje.

error: Zabranjeno je kopiranje!