Trebinjska vina oduševila degustatore na Merano Wine Festivalu u Italiji

20.11.2021.     Privreda

Hercegovina se predstavila na Merano Wine Festivalu u Italiji koji promovira najbolje evropske vinske regije, a koji je zadnjih trideset godina u decembru vinski centar svijeta.

Na ovogodišnjem festivalu Bosnu i Hercegovinu predstavljala je vinarija Podrumi Vukoje 1982 iz Trebinja, čiji su vlasnici dobili pozivnicu da predstave svoja najbolja vina zajedno s najpoznatijim svjetskim vinarijama, kakve su francuske Maison Champagne, Drappier, Rolly Gassmann i Joseph Perrier, talijanske Antinori, Ornellaia, Cantina Terlan, Capanelle, austrijska Sepp Moser, saopšteno  je iz ove vinarije.
Vinarije na italijanskom  festivalu učestvuju  isključivo po pozivu, stoga je ovoj bh. vinariji, kako su naveli, poziv na festival bio izuzetno  priznanje.
– Sigurno da je ovo veliki uspjeh za Podrume Vukoje 1982, ali i za čitavo vinarstvo naše zemlje jer smo bili jedina vinarija iz regije. Na ovom festivalu, koji se smatra najprestižnijim festivalom u Evropi  i koga  smatraju ocem svih vinskih festivala, dobili smo specijalnu pozivnicu. Na njemu učestvuju  samo najbolje vinarije i pozivnog je tipa – kazao je Radovan Vukoje, vlasnik Podruma Vukoje 1982.
Naglasio je kako je samo učešće  veliki uspjeh, ali i kako je dodatnu atmosferu začinio uspjeh vina Vranac Rezerva 2015.

error: Zabranjeno je kopiranje!