TREBINJE: Magnetna rezonanca počela sa radom – pregledani prvi pacijenti!

11.01.2018.     Vijesti

Magnetna rezonanca od danas je zvanično počela sa radom, a  prvi pregled obavio je Fočak Dragoljub Ivanović. On ističe da je pregled bezbolan, ne traje dugo, a konačno je uspio da ga uradi – i to u Trebinju.

„Prvo  su me uputili u Foču, pa iz Foče u Banjaluku, pa evo sada u Trebinje. Prikupio sam sve papire i nalaze. Uradiću ovaj pregled pa onda idem opet u Banjaluku na dalje liječenje. Ovo je odlično za Hercegovinu“, rekao je  Manjak.

Za pregled je dovoljna uputnica porodičnog ljekara i biće zakazani svi pacijeti koji imaju potrebu za pregledom na rezonanci. U bolnici ne očekuju prevelike gužve, a samim tim ni liste čekanja.

„Trudićemo se da maksimalno radimo, ako bude potrebno i 12 časova dnevno. Trebalo bi da imamo  u prosjeku 12 do 15 pregleda u toku dana i da ćemo moći da obezbijedimo uslugu bez nekog pretjeranog čekanja“, kaže direktor bolnice Vaso  Mijanović.

To znači da pacijenti Istočne Hercegovine više neće morati da putuju  u stotinama kilometara udaljene bolnice da odrade preeglede jer će kvalitetnu uslugu na najsavremenijem aparatu ove vrste dobiti i u Trebinju.

Samim tiim, uspostavljanje dijagnoze biće znatno brže i uspješnije.

Pacijeti koji su oslobođeni participacije neće plaćati ni pregled na magnetnoj rezonanci. Za ostale, pregled će koštati 50, odnosno 60 maraka, u zavisnosti da li se pregled radi sa kontrastnim sredstvom ili bez njega.

Magnetna rezonanca u Trebinje je stigla na osnovu ugovora  o poslovno – tehničkoj saradnji bolnice Trebinjei jedne privatne dijagnostičke klinike iz Banjaluke.

Na magnetnoj rezonanci rade obučeni tehničari radiologije, a nalaze, koji će biti završeni u roku od 24 časa, očitavaće specijaliste iz Beograda i Banjaluke.

Hercegovina presss

foto: Srna