Trebinje: Intenzivirati aktivnosti na rasvjetljavanju paljevine automobila

24.11.2018.     Vijesti

Sve nadležne službe radiće na rasvjetljavanju posljednjeg slučaja automobila koji je izgorio u požaru da bi vinovnici bili privedeni, rekao je Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma za bezbjednost građana, čija je sjednica danas održana tim povodom.

„Jedan od zaključaka, koji smo donosili i na prethodnim sjednicama, jeste da je lokalna samouprava spremna da pruži pomoć i Policijskoj upravi i Tužilaštvu da bi se povećala efikasnost njihovog rada“, naglasio je Banjak.

Banjak je istakao da je na današnjem sastanku zaključeno da se ubrza procedura za formiranje Policijske stanice u Gorici.

Načelnik Sektora policije Siniša Laketa rekao je da je istraga još u toku i da se provjeravaju određene informacije sa terena, te da policija provodi sve neophodne mjere pod nadzorom Okružnog tužilaštva.

Govoreći o prethodnim slučajevima paljevine automobila, Laketa je ukazao da Policijska uprava ima operativna saznanja koja ukazuju na izvršioce, ali da još nema dovoljno dokaza, te da zbog toga ta lica nisu procesuirana.

„Ipak, intenziviraćemo aktivnosti na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela i spremni smo da odgovoriomo na ove zadatke“, rekao je Laketa.

On je objasnio da je riječ o složenoj vrsti krivičnih djela s obzirom na to da paljevina uništava sve tragove na licu mjesta.

Vozilo marke „mercedes“ rano jutros potpuno je izgorjelo Ulici Obala Luke Vukalovića u Trebinju. Požar je prijavilo nepoznato lice putem telefona.

Srna