Trebinje dobija Ulicu 9.januara

08.01.2018.     Vijesti

Trebinje će u narednom periodu u centru grada dobiti ulicu 9. januara, potvrdio je gradonačelnik Luka Petrović.


Petrović je rekao novinarima da će biti preimenovana Ulica Stepe Stepanovića, u kojoj je, kako je naveo, najviše institucija Republike Srpske, u kojoj se nalaze fakulteti, Studentski centar, „Elektroprivreda“, te u kojoj će biti građena i palata pravde.

Petrović očekuje da će ovaj prijedlog biti usvojen na januarskom zasjedanju gradske Skupštine.

Petrović, koji je danas povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike organizovao prijem za društveno-političke radnike, poručio je da Trebinje zauzima sve snažnije mjesto u Srpskoj, da postaje lider u regionu i da to zaslužuje zbog istorije, ali i doprinosa stvaranju i očuvanju Srpske.

On je podsjetio na mnogobrojne projekte koji su realizovani, te na one koji će tek biti, ističući da je Trebinje opredijeljeno da na prvo mjesto stavi porodicu, kao osnovnu ćeliju društva.

„Imamo 16 programa koji doprinose razvoju i stabilnosti porodice“, rekao je Petrović i naglasio da Gradska uprava veliku pažnju posvećuje i nezaposlenim licima i da će omogućiti da sve visokoobrazovane osobe dobiju mogućnost obavljanja pripravničkog staža u realnom sektoru i volonterskog staža u državnom sektoru.

On kaže da će te obaveze grad u naredne dvije godine koštati oko milion KM, podsjećajući da je do sada izdvojeno 250.000 KM za obavljanje pripravničkog staža.

Izvor: Srna