Trebinjac uhapšen zbog posjedovanja marihuane

23.06.2022.     Vijesti

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, 22.6.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala N.Đ. iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga “ .

Naime, dana 22.6.2022. godine, sprovodeći planske i kontinuirane aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave Trebinje, u naselju Gorica, grad Trebinje, primjetili su lica inicijala N.Đ. iz Trebinja, koje se dalo u bjeg nakon uočenih policijskih službenika. Prilikom pregleda terena, pronađena je zeljasta biljna materija koja svojim morfološkim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Navedena materija je sa lica mjesta izuzeta radnjom uviđaja, a vaganjem je utvrđena težina od 27 grama.

Radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je navedena materija bila namjenjena daljoj prodaji na tržištu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju. U toku je rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta.

Policijska uprava Trebinje je za protekli period, u toku 2022. godine, ukupno evidentirala 38 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, i to pet krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, kao i 33 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

error: Zabranjeno je kopiranje!