Dvadesetpetogodišnji Trebinjac osumnjičen je da je u kafićima na području Župe dubrovačke  počinio krivična djela krađu  i dvije teške krađe čime je počinio materijalnu štetu od oko 1.100 KM,  piše Dubrovački.hr.

Mladić se sumnjiči da je 28. marta, nešto iza ponoći, otvorio  nezaključana klizna vrata i ušao u  caffe bar u mjestu Gornja Čibača te s police šanka otuđio novčanik s novčanim iznosom od oko 800 kuna, osnosno 200 KM.

Navedeni se također sumnjiči da je dana 30. marta, u ranim jutarnjim satima, nasilno ušao u dva caffe bara na području Srebrenog te iz jednog otuđio oko 600 kuna (oko 150 KM)  iz aparata za igre na sreću i manju količinu novca iz kase na šanku, a iz  ugostiteljskog objekta  u neposrednoj blizini otuđio je dnevni pazar te prenosnu kameru i laptop, čime je počinio ukupnu materijalnu štetu od oko 3 hiljade kuna (oko 770 KM).
Kod osumnjičenog  je, nakon hapšenja, pronađen dio ukradenih stvari, a  isti je 3. aprila , uz kaznene prijave za kaznena djela krađe i teške krađe, predan pritvorskom nadzorniku  Policijske uprave Grude.

Hercegovina press